Magyar Erasmuszos Diákoknak Sevillában! (versión húngara)

1 comment
Sziasztok! 

Üdvözlöm a Magyar diákokat blogunkon, ahol sok más egyéb információ között azt is megtudhatjátok, hogyan tudtok az egyetem honlapján eligazodni a sok információ dzsungelében.

Mivel a honlap egyenlőre csak spanyolul létezik, itt egy kis segítség magyarul. J
Az egyetem honlapján meg tudjátok igényelni a diákigazolványt,  miután az adott Kar titkarságán megkaptátok a virtuális belépő kódot.

A sevillai egyetem általános honlapja a következő: www.us.es
(Ezen kívül minden Karnak van saját honlapja, pszichológia kar például: http://centro.us.es/facpsi/)
Miután beléptetek a www.us.es honlapra, a jobb oldali oszlopban talaljátok a “Lo más visitado”  (Leggyakrabban látogatott) cím alatt: Universidad Virtual. Kattintsatok rá!
Itt megtalalhatjátok a legfontosabb dolgokat az egyetemmel kapcsolatban.

Ha például a fölvett tantárgyaidat szeretnéd megtekinteni és nyomon követni a tananyagot amit a tanáraitok használnak, kattints az “Enseñanza Virtual “ (virtuális oktató) címre.
Itt kérni fogja a felhasználó neved és a kódot amit a titkárságon előzőleg megszereztél. Miután begépelted, egy újabb oldalon találod magad. Láthatod:
Mis anuncios (Hírdetések): Itt láthatjátok ha a tanáraitok valami fontos hírdetést publikáltak, valamelyik tantárggyal kapcsolatban.
Mi calendario (kalendáriumom): Vizsga kalendárium vagy fontos dátum.
 Mis tareas (leckéim): Tanárok által föladott feladatok, olvasmányok.
 Mis cursos (tantárgyaim): Itt láthatod az összes fölvett tantárgyadat. Ha rájuk kattintasz, mappákba helyezve találod a tananyagot.

Ha az “Enseñanza Virtual” oldalán bal oldalra tekintesz, láthatod a “Herramientas” (Eszközök) cím alatt “Mis Calificaciones” (Jegyeim) vagy ”Enviar Correo Electrónico" (Email küldése). Ez utóbbiból tudsz emailt küldeni osztálytársaidnak illetve tanáraidnak.

Ajánlatos fölfedezni mindegyik menüpontot!

Remélem hasznotokra válik ez a kis magyárazat!

















1 comentario:

  1. Nagyon hasznos infók! Jól jött volna egy ilyen blog akkor, amikor én tanultam ott!!! ;)

    ResponderEliminar